Nieuw: website voor berekenen beslagvrije voet

Datum: 
maandag, 18 april 2016

Heel veel mensen met schulden weten niet welk deel van het inkomen over moet blijven bij het aflossen van schulden zodat er voldoende geld overblijft om van te leven. Met andere woorden: de beslagvrije voet. Sinds kort is hiervoor een website beschikbaar.

Het berekenen hiervan is ingewikkeld. Het is de bedoeling om dat te vereenvoudigen. Totdat het zover is, is er een webtool beschikbaar waarmee mensen zelf hun beslagvrije voet bij benadering kunnen bereken. De tool  is 13 april 2016 gelanceerd.

Welke informatie

Er zijn veel gegevens nodig voor het berekenen  van beslagvrije voet. Mensen moeten die zelf aanleveren, maar dat gaat niet altijd goed. Die digitale hulp moet mensen in staat stellen meer inzicht te krijgen in de manier waarop de beslagvrije voet is vastgesteld. Als zij zelf kunnen berekenen waar ze ongeveer recht op hebben en hoe dat wordt bepaald, zijn mensen zich ook meer bewust welke informatie ze moeten doorgeven aan de beslaglegger. En dat het belangrijk is om het door te geven als er iets in de leefsituatie verandert.

Klik hier om naar de website te gaan.

Bron: LCR